luni, 27 aprilie 2009

A crea

Oooo, am avut a nu stiu cata oara nevoie de conjugare verbului "A CREA", motiv pentru care am cautat si am gasit si pun pentru cei care mai au din cand in cand aceasta dilema:
  • eu creez
  • tu creezi
  • el/ea creeaza
  • noi cream
  • voi creati
  • ei/ele creeaza
Cu drag...

joi, 23 aprilie 2009

M-AM INSCRIS IN PARADA MIRESELOR !!!





Eeeee, pentru ca tot nu am timp liber, m-am inscris la Parada Mireselor sau Bride Parade, eveniment unic in Romania si care sa speram ca va ramana in fiecare an ca o constanta. De ce? Pentru ca de cand am ajuns dimineata dupa nunta acasa si mi-am dat jos rochia (pe 17 octombrie 2006), mi-am dorit sa o mai pot purta macar o data, sa ma mai simt o data la fel de frumoasa (ca am fost frumoasa, na! bine, nu mi-a trecut de tot...), sa fiu eleganta si lumea sa intoarca ochii dupa mine.

Asa ca, parca visele mi-au fost ascultate. Se organizeaza acest eveniment pe 17 mai (cand noi avem un botez, piciul nasului de cununie si e si ziua unei colege dragi de serviciu - Stefania) iar pentru ca Radu oricum are ceva treaba deci nu va fi acasa si pe Teo trebuie s-o pasez la mama, m-am inscris ca participanta si voi merge si eu pe Bulivar...

Daca va doriti la fel de mult ca si mine sa mai fiti o data mireasa sau va pregatiti pentru nunta (pana la urma, repetitia nu strica niciodata), va astept alaturi de mine.

Ma voi face iar frumoasa, tocuri, coc, bijuterii si voi defila doar asa, ca sa ma simt bine... Nu ma supar daca veniti doar sa ma vedeti cum imi petrec timpul liber altfel decat majoritatea!

Va pup si va doresc o primavara frumoasa.

luni, 20 aprilie 2009

Tigara electronica

Mi se pare cea mai tare inventie, de la bec incoace!

Radu, pe care toata lumea il stie ca fumator, a fost primul care a vazut, a citit, a comandat, a testat. Foarte tare! De mai bine de o luna ma bucur de prezenta lui alaturi de mine si de fata (pana acum, conversatiile se faceau prin usa de la bucatarie si erau ca intre doi surzi...). Tigara asta este o inventie care pe langa ca mi l-a redat in casa, m-a facut si pe mine sa mai trag din cand in cand si sa ma bucur de aromele incantatoare, sa ma bucur ca nu mai inhaleaza substante care mai de care mai nocive si sa astept sa i se ascuta mirosul sau gustul.

Este non-toxica, aromele nu mai au toate componentele care ajuta plamanii si organismul sa se imbolnaveasca (din 4000 de substante sau mai multe, in aromele procurate nu mai exista), mirosul ingrozitor de fum a disparut ba chiar este un inlocuitor foarte placut si usor relaxant. Radu a fost fascinat de-a dreptul! Ca si mine! Sa fumezi, dar nu pipa si nici clasica tigara, sa atasezi un fir la priza sau la calculator iar in capatul celalalt sa stai cu tigara 'aprinsa'...

A povestit tuturor si ca atare, in grupul nostru de rude si prieteni, s-a inceput comanda si cumpararea. Toti sunt incantati si, ca si mine, o recomanda cu caldura si incredere.

Radu a achizitionat-o din Anglia, cu tot cu arome, cu mustiuce si baterii, incarcatoare si tabachera. La noi insa, cine si-a cumparat, a mai avut surpriza de a constata ca bateriile sunt descarcate. Ca in Romania... Aromele insa sunt diferite, la englezi exista si variante foarte tari de lichid, asemanator tutunului de pipa si care testat si de mine, iti lasa un gust fin si bun.

Oricum, pentru un fumator schimbarea este destul de surprinzatoare. Am observat o reala placere pe chipul celor care au incercat-o. Ce e cel mai interesant, insa, este ca abia dupa ce incerci tigara electronica iti dai seama de cat de rele la gust sunt cele clasice...

In timp, te poti lasa definitiv de fumat... De ce? Pentru ca aici nu trebuie sa mai ai grija unde si cand sa 'iei o pipa', poti fuma oriunde, chiar si langa copii (inca un bonus, de data asta pentru Teo), nu se fumeaza fum dupa fum ca la tigara clasica, iar singura grija trebuie sa fie incarcarea bateriei si aromele suficiente.

Nu am vrut sa descriu principii de functionare, componente sau sa furnizez alte date tehnice. Ci doar sa explic cum e cu placerea de a descoperi ceva noi, surprinzator de usor de utilizat pentru inlocuirea tigarii clasice si nu in ultimul rand, faptul ca iti protejezi sanatatea si dai calitate vietii.

Va doresc toate cele bune si incercati! Nu veti regreta!

Daca vom ajunge la 80 de ani...

Acum 2-3 saptamani, cand inca se mai dadea caldura in calorifere si soarele de afara era un motiv sa iti dai jos canadiana de iarna, am purces la ai mei, cu tot cu fata si cele de trebuinta. Pe la 11 am iesit la plimbare si usor-usor, in cautare de bancute sau garduri sau ceva de odihnit picioarele (de preferat la soare), am ajuns intr-un parculet.

Langa mine, pe o bancuta alaturata, un batran cu parul alb-alb se incalzea in lumina. Dupa ceva timp, a mai aparut unul, vecin si amic cu primul. Se incinge o discutie, ca intre surd si orb... Cum nu puteam altfel, la inceput cu mici injurii in gand si cu ochii pe fata care se foia, am inceput sa ascult, si fara sa vreau, mi-au retinut atentia.

Amandoi ca la 83-85 de ani. Aveau ce povesti.... Au prins razboaie, au plecat de acasa, de la tara, direct pe front la niste varste destul de fragede, au vazut razboi, durere, bucurie, orase si au ajuns in final in Bucuresti. Au vazut procese civile parca rupte din paginile lui I.L.Caragiale, s-au prostit cu vecinele si cumetrele, iar acum , dupa atatia ani, cand deja au inceput sa se gandeasca la fiecare zi care a trecut, nu mai pot decat sa se amuze, sa-si depene a mia oara, probabil, aceleasi intamplari, poate doar ca sa se asigure ca inca traiesc....

Din ce mi-a atras atentia, insir cateva povestioare...

1. Proces civil
Unul dintre ei a asistat impreuna cu un amic, prin '49, la un proces intre doi cunoscuti, sot si sotie, prin care finalitatea trebuia sa fie un divort. Insa ciudat, pe femeie o stiau multi, era mai 'de lume' in termeni gingasi, iar sotul care ajunsese acasa dupa niste ani de razboi, auzind ce se vorbea in targ, a vrut sa isi dezlege destinul de femeie. In sala de judecata, multa lume care se amuza, comenta, cum ca pe cucoana o stie jumatate de oras. Bineinteles, cei doi se amuzau si ei.. La un moment dat, judecatorul intreaba reclamantul care e motivul pentru care vrea sa renunte la casatorie.
- Pai, domnule judecator, ne-am luat cu putin inainte de razboi, n-am apucat sa ne cunoastem, eram tineri amandoi... Acum, de cateva luni cand m-am intors, toata lumea imi 'cunoaste' sotia... Nu-mi doresc acest lucru, vreau sa ii redau posibilitatea de a fi cu cine doreste dansa.
- Bine, dar cum , ai vreo dovada in acest sens?
- Da, multi m-ar sustine cum ca o vad cum 'da cu dumneaei de azvarlita'! (in momentul acela, mi-au dat lacrimile de ras! Radeam in sinea mea, iar batranul care asculta chicotea... Povestitorul reia...)
Si cum eram si noi doi pe-acolo, m-am dus in spatele boxe, ca deh, eram tanar, rau n-aratam, si i-am dat un ghiont usor femeii.
- Auzi cucoana, cum sa 'dai de-azvarlita cu dumneaei'?
- Domnule, ce te bagi dumneata?
- Pai.. poate dai cu dumneaei si spre mine...
Cucoana a zambit:
- E, lasa, lasa, ca ne-om mai intalni noi....


2. Rusi vs nemti
Pe vremea perioadei interbelice, dar mai ales a celui de-al II-lea razboi mondial, in satele lor erau cantonati ba nemti, ba rusi. Si mare diferenta intre ei... Nemtii mereu curati, politicosi, impecabil imbracati, plateau multe din serviciile care li se faceau, imparteau ciocolata copiilor, chiar daca in schimbul ei cereau uneori informatii.... Rusii in schimb (si asta am vazut si in filme) erau mai mult decat niste neispraviti. Furau si devastau hambare si gradini de legume, omorau animale, se imbatau si siluiau in stanga si in dreapta...

In acest moment se vede o batrana usor schiopatand si al diulea venit pe banca ii da un ghiont amicului...


3. Schioapa
- O vezi?
- Da, Xuleasca (n-am retinut numele).
Cu vocea scazuta, desi urechile mele erau palnie, si am auzit tot:
- Si p'asta am r.....t-o!
- Bai, bai, nici asta nu ti-a scapat! Ce crai erai...
- Hehe, daca ai stii... Eram in vizita la cumnata lu' Y, olteanca, aia de la 3 vizavi de Popescu. Si schioapatot venea pe-acolo ca erau prietene bune... Moldoveanca... Uite-asa se inteleg la noi romanii, nu conteaza de unde vii... Asa, si eram acolo si ne trezim cu Xuleasca acolo. Si a venit de cateva ori cat am stat si tot ma mai intreba de una, de alta, ca daca nu vin si pe la ea, ca are nevoie de o mana de barbat si altele asemenea... Eu oricum eram singur, pai ce aveam ceva de pierdut?

4. Pensia
- Zilele trecute a venit pensia, erai? (aici deja au inceput contraziceri. Trec peste) Il stii pe postas?
- Da, bun baiat...
- Daaaa, asa zice si aia, moldoveanca aia de la parter, langa Ionescu. O stii, madam Mitza (Numele le scot din burta, nu mai tin minte amanunte atat de nesemnificative ;) ).
- Da, da, face cozonaci buni...
- Da, asa e. A stat postasul la ea juma de ora!
- Ia auzi, baba, pai are vreo 60 de ani!
- Are, are, dar ian ce bine se tine! Ce, mie nu mi-a zis de vreo cateva ori ca poate trec si pe la ea, asa, ca sa mai ne cunoastem si noi...
- Pai si?
- Pai si... ce sa fac, m-am dus!
- Hehe, mai mai, da' n-aveai nici dumneata stare...
- Pai daca m-a vazut la olteanca aia si m-a prins cand eram singuri si m-a dojenit "Pai bine ma, omule, tu la asta te duci? Mai bine vii la mine, sunt curata, gatesc bine, nu vorbesc in targ".
- Asa?
- Asa... Ehe, multe am vazut eu la viata mea...


Si tot asa si-au povestit poate inca o data ce si cum, cand si cu cine, mai ales al doilea venit. Batranul care statea pe banca atunci cand am ajuns eu in parculet mai mult asculta, si, poate ca si mine, se amuza...

Ehe, daca am crede noi tot ce spun barbatii, mai ales la batranete...

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Sarbatori Fericite!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Urandu-va Paste Fericit! voua si celor dragi, Sarbatori petrecute in tihna si liniste, va las alaturi de legende si mituri legate de Traditia oului de Pasti.

Gasiti si o frumoasa reteta de pasca AICI ;)

vineri, 17 aprilie 2009

Continuand un blog mai vechi....

Bine v-am regasit, in alt format si cu alte subiecte. Subiecte obisnuite, ganduri, idei, orice n-are legatura cu florile, calatoriile sau petrecerea timpului liber. Pe acestea le gasiti in blogul meu dedicat ;)

Despre mancare, dulciuri, retete, de-ale gurii, ma gasiti AICI

Vreau sa continui ce am inceput pe alt blog, in aceeasi maniera si cu o frecventa care sa incite la citit.

Va doresc Sarbatori Fericite! si va astept aici.
Bloguri, Bloggeri si Cititori